Design uden navn 6

Diskret installation og hurtig slukning  
På grund af kirkens historie og store betydning har risikoen for brand været kilde til stor bekymring. Øens beboere og de bygningsansvarlige kan nu, for første gang siden kirken blev bygget, trygt stole på, at der er taget forsvarlig hånd om brandsikkerheden.

Denne enkle, smukke træbygning fra 1885 er den ældste bygning på Magerøya i det nordlige Norge og den første kirke i Skandinavien, som er brandsikret med et INERGEN-anlæg fra Fire Eater.

Honningsvåg Kirke på Magerøya i Nordkapp Kommune har en helt speciel betydning for beboerne på øen. I slutningen af 2. Verdenskrig trak den tyske besættelsesmagt sig tilbage fra Finnmarken og benyttede ’den brændte jords taktik’ for at forhindre de sovjetiske styrker i at drage fordel af ressourcerne i området. Så det var et trist syn, der mødte de evakuerede beboere, da de vendte tilbage til øen i sommeren 1945.
Alt var brændt ned til grunden på nær den gamle kirkebygning. Men synet af den uskadte kirke gav beboerne håb og nyt mod. Mens genopbygningen af øens boliger stod på, blev kirken bl.a. brugt til overnatning, lager og køkken.

Diskret installation og hurtig slukning

Efter en grundig afsøgning af markedet valgte Nordkapp Kommune at lade Fire Eater stå for brandsikring af Honningsvåg Kirke. At valget faldt på Fire Eater, skyldes primært to faktorer. For det første registrerer anlæggets sensorer en brand og aktiverer anlægget så hurtigt, at der kun vil opstå minimal skade, hvis ulykken skulle ske.
For det andet var det muligt at integrere INERGEN-anlægget i bygningen på en så diskret måde, at det ikke gik ud over kirkerummets integritet og bygningsværkets særlige æstetik.

Sådan er kirken sikret

- Zone 1: Loft og sakristi
- Zone 2: Kirkeskib og indgangsparti
- Skjulte rørføringer i loftsrum
- 17 højtryksflasker (300 bar)

 

 

Læs mere om beskyttelse af kulturarv 

To sma fotos inde i nyheden 380x380 8

   
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Godkendelser

Her kan du finde alle Fire Eater´s officielle godkendelser samlet i ét dokument.

Social Media

  facebook. white   linkedin white   instagram white   twitter white